שאלות נפוצות
שאלות נפוצות בתחומי המקרקעין
עורך הדין בתחום המקרקעין יבדוק עבורכם את זהות המוכר ואת הזכויות שלו בנכס: רישום בטאבו, במינהל מקרקעי ישראל או בחברה משכנת כמו חלמיש או עמידר, האם שולמו דמי חכירה, האם יש הערת אזהרה בנכס (כלומר אדם נוסף בעל זכויות נוספות), האם יש שיעבודים לבנקים או לאנשיםוהאם יש חובות לעירייה.
עורך הדין גם יעדכן את הקונה בהוצאות נלוות לעסקה כמו מס רכישה וכיצד להפחית את המס על פי חוק.
אם החלטתם למכור נכס, מומלץ לכם לפנות לעורך דין מקרקעין, שיבדוק עבורכם תחילה את זהות הקונה, ולאחר מכן יבדוק את הזכויות שלכם בנכס ואם יש שעבודים לצד ג'. בנוסף, יבדוק עורך הדין האם יש חבויות נוספות בנכס, כגון היטל השבחה או מס שבח שאותם אתם אמורים לשלם.
כשאין צוואה, חוק הירושה קובע חלוקה ליורשים לפי עץ המשפחה של הנפטר. במקרה שלנפטר היו אשה וילדים, בת הזוג תירש מחצית מנכסיו, (למשל: תכולת הבית המשותף, כלי הרכב ונכסים נוספים).
הילדים יירשו רק מחצית מהרכוש, והוא יחולק ביניהם שווה בשווה.
חלוקה זו מתאימה לחלק מהאנשים, אך לרבים היא אינה נכונה, ואף עלולה לפגוע ברצונם וביורשים שלהם.
הסכם ממון הוא הסכם אשר במסגרתו קובעים בני הזוג כיצד תתבצע חלוקת הרכוש ביניהם, במקרה של פרידה. על ההסכם להיות מקיף ועליו להתייחס לרכוש הקיים ולרכוש העתידי. חשוב לבצע הבחנה רכוש אישי לבין רכוש משותף וכן להתייחס לסוגיות ספציפיות נוספות, כגון חלוקת רכוש אשר ניתן במתנה או בירושה. ככל שההסכם יהיה ברור ומפורט יותר, כך הוא ימנע סכסוך כספי בין בני הזוג.